Henry: ‘Voor mij was Blind met afstand de man van de wedstrijd’ (Incl. video)

Thierry Henry heeft vrijdagavond vol verbazing gekeken naar de wedstrijd tussen Spanje en Nederland (1-5 winst). De voormalig speler van onder andere Arsenal en FC Barcelona was vooral te spreken over de manier waarop Daley Blind speelde in het WK-duel.


“Natuurlijk zal iedereen veel spreken over Arjen Robben en Robin van Persie, maar voor mij was Daley Blind met afstand de man van de wedstrijd”, zo vertelde Henry in Match of the Day bij de BBC. Ook voor de rest van Oranje had Henry lovende woorden over.

“Ik ben sprakeloos. Op voorhand spraken we over Louis van Gaal en Johan Cruijff die het totaalvoetbal naar Barcelona en Spanje hebben gebracht, maar de Nederlanders hebben hun stijl terug. Ze wilden het net iets meer dan de Spanjaarden”, aldus Henry, die in het verleden zelf uitkwam voor Frankrijk.Tekst: Soccernews

Related posts