Cillessen blijft nuchter na waanzinnige winstpartij

De meeste aandacht ging na de spectaculaire overwinning van Oranje op Spanje (5-1) uit naar Arjen Robben en Robin van Persie, maar doelman Jasper Cillessen vertolkte eveneens een cruciale rol. Cillessen hield het Nederlands elftal met een knappe redding op de doorgebroken David Silva overeind. ‘Ik bleef lang staan, in de hoop dat hij de bal tegen me aan zou schieten of zou stiften. Dat laatste deed hij, daardoor kon ik nog reageren’, vertelde de Ajacied nuchter in de catacomben van de Arena Fonte Nova.

In plaats van 2-0 voor Spanje stond het even later 1-1, door een prachtige kopbal van Robin van Persie. ‘Die redding was natuurlijk een belangrijk moment, maar er kan ook nog wel wat beter aan mijn spel, te beginnen tegen Australië.’

Cillessen wilde niet te lang stilstaan bij de sensationele overwinning op de wereldkampioen. ‘Eén wedstrijd winnen is leuk, maar we willen die wereldbeker winnen. We hebben nu nog helemaal niets. Uiteindelijk moeten we nog zes wedstrijden winnen om wereldkampioen te worden. Als je de poule niet doorkomt, heb je hier helemaal niks aan.’

Tekst: AD Sportwereld

Related posts