Oudemast eerste aanwinst Ajax Vrouwen

Loïs Oudemast is de eerste aanwinst van de Ajax Vrouwen voor het nieuwe seizoen. De 25-jarige aanvalster van Telstar tekende vrijdagmiddag een contract bij de bekerwinnaar in Amsterdam. Tegenover de komst van Oudemast staat het vertrek van vier speelsters en keeperstrainer Sjoerd Woudenberg. Hij verruilt Ajax voor Go Ahead Eagles.

Na een korte kennismaking met directeur marketing Edwin van der Sar zette Oudemast haar handtekening onder een contract bij Ajax. Samen met trainer Ed Engelkes en manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar vierde ze het heugelijke moment in de ArenA. Na drie seizoenen AZ (twee keer kampioen en bekerwinst) en drie seizoenen Telstar is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in haar voetballoopbaan.

Oudemast omschrijft zichzelf als ‘aanvallend ingesteld, doelgericht en een teamspeler’. Ze kent al veel Ajax-speelsters vanuit de BeNe League. ,,Claudia van den Heiligenberg is bovendien mijn beste vriendin. We zien elkaar privé geregeld en nu zullen we elkaar ook vrijwel dagelijks bij Ajax gaan treffen. Het lijkt me fantastisch om met haar samen te spelen. Ik verwacht komend seizoen heel veel te leren. Ik ga er met open vizier in.”

Tegenover de komst van Oudemast staat het vertrek van een viertal speelsters. Babiche Roof en Linda Bakker bewandelen de omgekeerde weg richting Telstar. Carmen Manduapessy verruilt Ajax voor Buitenveldert. Whitney Sharpe stopt met voetbal en keert terug naar de Verenigde Staten. Keeperstrainer Woudenberg gaat bij Go Ahead Eagles aan de slag.

Tekst: Ajax.nl

Related posts