Hiddink reageert op kritiek De Boer: ‘Het is niet óf het een óf het ander’

Guus Hiddink staat bekend als een van de beste coaches die Nederland ooit heeft gehad, maar kreeg onlangs te maken met kritiek van Frank de Boer. De huidige trainer van Ajax vergeleek Hiddink met Louis van Gaal en stelde dat hij op tactisch vlak vrijwel niets geleerd had van de Achterhoeker. Hiddink reageerde donderdagavond schouderophalend op die opmerking.

De Boer noemde Hiddink wel een betere ‘people manager’ dan Van Gaal, maar stelde dat Hiddink Oranje in 1998 op tactisch gebied niets had bijgebracht. “Het is niet óf het een óf het ander”, reageerde Hiddink in het NOS-programma Studio Brasil. “Het is beide. Van Gaal is óók heel sterk met peoples-management bezig.”

“Ik denk dat je het onderscheid moet maken met welke jongens je te maken hebt”, vervolgde Hiddink. “Vicente del Bosque (bondscoach van Spanje, red.) heeft jongens die alles al meegemaakt hebben. Hij gaat echt niet meer tegen ze zeggen dat ze hun standbeen zus of zo moeten zetten. Maar als er politieke tegenstellingen zijn, moet je die wegpoetsen. Wat dat betreft moet je meer peoples managen.”

Tekst: Voetbalzone

Zie eerder bericht:
16-05-2014: De Boer: ‘Van Gaal betere trainer maar mindere manager dan Hiddink’

Related posts