Ajax speelt tijdens trainingskamp in De Lutte tegen Real Sociedad

Ajax speelt op zaterdag 19 juli een oefenwedstrijd op De Boshoek in Hardenberg. Om 14.30 uur is Real Sociedad uit Spanje de tegenstander. De oefenwedstrijd is een onderdeel van het trainingskamp dat Ajax belegt in De Lutte.

Donderdagavond deden de eerste geruchten van de oefenwedstrijd al de ronde op het internet. Echter sprong het sein vrijdagmiddag pas op groen. Bert Beun, bestuurslid van HHC Hardenberg dat De Boshoek bespeelt, is trots. “Het is sowieso heel mooi dat Ajax in Hardenberg een oefenwedstrijd wil spelen. En dat het tegen een gerenommeerde tegenstander als Real Sociedad is, maakt het extra mooi.”

Ajax werd afgelopen seizoen voor de 33ste keer kampioen van Nederland. Real Sociedad werd zevende in de Spaanse competitie en speelde in de Champions League. De Ajacieden wilden op korte afstand een oefenwedstrijd spelen. Beun: “Door eerdere ervaringen met HHC en De Boshoek koos Ajax voor Hardenberg. Dat is een groot compliment voor de club en de vrijwilligers.”

Tekst: De Stentor

Related posts