Ajax mag Bojan transfervrij overnemen maar heeft zich nog niet gemeld

Bojan Krkic stapte vorig jaar op huurbasis binnen bij Ajax. De Spaanse aanvaller maakte bij Barcelona furore in de jeugdopleiding en deed het er als talent ook goed in de hoofdmacht. Na uitstapjes bij AS Roma en AC Milan hoopte hij te fonkelen in Amsterdam en iedereen rekende op een succesvolle samenwerking, maar dat werd het niet. Ajax lijkt nu ook geen interesse te hebben in een definitieve samenwerking.

Luis Enrique, de nieuwe trainer van Barcelona, heeft Bojan te verstaan gegeven dat hij niet in Camp Nou kan blijven. Hij mag transfervrij elders aan de slag en de 23-jarige aanvaller zou graag permanent in Amsterdam blijven. Het eerste seizoen bij Ajax is hem goed bevallen, ook al kon hij met vier doelpunten in 24 wedstrijden niet echt overtuigen. Alexander Bursac zegt dat Bojan nu met diverse opties bezig is.

“Dat gaat om clubs uit Spanje, Engeland en Italië”, legt de zaakwaarnemer uit aan Ajax Showtime. “Het liefst was hij bij Ajax gebleven, dat hem nu transfervrij mag overnemen, ondanks dat zijn contract nog een jaar doorloopt. Ajax heeft zich echter helaas nog niet gemeld”, aldus Bursac.

Tekst: Voetbalzone

Related posts