Cillessen: ‘Ik wilde weg bij Ajax nadat ik weer tweede doelman was’

Jasper Cillessen verdedigt vrijdag het doel van het Nederlands elftal tegen Spanje. Aan het begin van afgelopen seizoen had hij dat niet gedacht. “Als je mij aan het begin van dit seizoen de vraag had gesteld of ik tijdens het WK de eerste keeper van het Nederlands elftal zou zijn, had ik je voor gek verklaard”, zegt de keeper van Ajax in gesprek met De Telegraaf.

“Drie jaar geleden maakte ik mijn debuut in Oranje en had ik het wel in mijn hoofd om dit WK te halen”, vervolgt de voormalige doelman van NEC. “Het was eigenlijk niet reëel, want ik had er net één jaar NEC op zitten. Daarna zat ik twee jaar bij Ajax op de bank.”

“Nadat ik na de voorbereiding bij Ajax het nieuws kreeg dat ik weer geen eerste man was, wilde ik weg. Ik ben ook niet vergeten dat ik samen met Joël Veltman in de Jupiler League ben begonnen tegen Telstar. Zo zie je hoe snel het kan gaan.”

In een korte periode verruilt Cillessen de Jupiler League voor het WK. “Op dit moment heb ik geen spanning. Wie weet hoe dichterbij de wedstrijd komt, hoe groter die zal worden. Ik keep en zie wel of dat uiteindelijk goed genoeg is. Tijdens mijn debuut bij NEC, Ajax en het Nederlands elftal had ik helemaal geen last van zenuwen, dus misschien zit het niet in me. Maar goed, een WK is natuurlijk wel iets anders.”

Tekst: Goal.com

Related posts