Gevoelige nederlaag Ajax A1 op Copa tegen Fluminense: 1-5

Ajax A1 heeft in de tweede poulewedstrijd van de Aegon Copa Amsterdam een fikse draai om de oren gehad. Het Braziliaanse Fluminense was met 1-5 te sterk.

Waar de Ajax A1 zaterdag het toernooi nog uitstekend begon met een 3-0-zege op HSV, was het in de tweede wedstrijd afzien geblazen voor de kampioen van Nederland. Fluminense denderde in het Olympisch Stadion over de Amsterdamse talenten heen. Binnen vijf minuten pakten de Brazilianen een 0-2-voorsprong. Ajax (dat niet in de sterkste opstelling speelde) zette daar vervolgens via Abdelhak Nouri en Zakaria El Azzouzi wel wat kansen tegenover, maar Fluminense bleek meedogenloos en kwam voor rust nog twee maal tot scoren.

Pelle Clement maakte in de 46ste minuut met een fraaie kopbal nog wel de 1-4. De Brazilianen sloegen vervolgens meteen vanaf de aftrap voor de vijfde keer toe.

Ajax speelt zondagmiddag tegen Ajax Cape Town om een plek in de halve finale. De Zuid-Afrikanen wonnen hun tweede poulewedstrijd met 2-0 van HSV. Ezra Walian – deze editie van de Copa gastspeler bij Ajax Cape Town – maakte de tweede treffer voor de Zuid-Afrikanen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts