Copa Amsterdam: Ajax ligt eruit

Ajax A1 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Aegon Copa Amsterdam. De kampioen van Nederland opende zaterdag nog met een knappe zege op HSV, maar zondag gingen er twee duels op rij verloren. Fluminense was met liefst 5-1 te sterk, Ajax Cape Town won met 1-0.

Door de twee nederlagen eindigt Ajax achter Fluminense en Ajax Cape Town op derde plaats in de poule. De kampioen van Nederland komt maandag alleen nog in actie in de strijd om de vijfde plaats.

De tweede dag van de Aegon Copa Amsterdam begon ronduit slecht voor Ajax. Fluminense denderde in het Olympisch Stadion over de Amsterdamse talenten heen. Binnen vijf minuten pakten de Brazilianen een 0-2-voorsprong. Ajax (dat tijdens de Copa zonder tweedejaars A-junioren speelt) zette daar vervolgens via Abdelhak Nouri en Zakaria El Azzouzi wel wat kansen tegenover, maar Fluminense bleek meedogenloos en kwam voor rust nog twee maal tot scoren.

Pelle Clement maakte in de 46ste minuut met een fraaie kopbal nog wel de 1-4. De Brazilianen sloegen vervolgens meteen vanaf de aftrap voor de vijfde keer toe. ,,Verliezen is nooit leuk”, aldus trainer Gery Vink, die dit toernooi de taken van Orlando Trustfull waarneemt. ,,We maakten te veel persoonlijke fouten, en die werden meteen afgestraft. Wij hebben ook behoorlijk wat kansen gehad, maar Fluminense was vele malen effectiever. Daarnaast merkte je dat zij een stukje ouder zijn. Wij spelen met een heel jong team en dan kom je soms iets te kort.”

Bij een zege op Ajax Cape Town zou Ajax zich alsnog plaatsen voor de finale, maar de Zuid-Afrikanen (met Ajacieden Damil Dankerlui en Ezra Walian als gastspelers in de basis) bleken een taaie tegenstander. Via Ziyaad Eksteen kwam Cape Town in de elfde minuut op 1-0: die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Tekst: Ajax.nl

Related posts