Amateurs naar de Topklasse na 5-2 zege op Stedoco

De Ajax amateurs hebben zaterdag promotie naar de Topklasse afgedwongen. De ploeg van trainer Bart Logchies won met 5-2 van Stedoco. Dankzij deze prestatie levert Ajax volgend seizoen teams voor de vier hoogste klassen van het Nederlandse voetbal: Eredivisie, Jupiler League, Topklasse en BeNe League!

Ajax zaterdag liet weinig aan het toeval over en trok gelijk fel van leer. Misschien was de wedstrijd tegen Noordwijk van vorige week wel een uitstekende motivatie. Want keek Ajax toen al rap tegen een grote achterstand aan, tegen Stedoco stond er na twaalf minuten al een 3-0-voorsprong op het scorebord. Kenneth Misa-Danso had de score geopend, Jordi van Duijn en Dennis Kaars volgden dat scorende voorbeeld. De 3-0-tussenstand was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Stedoco aanvankelijk terug tot 3-1, maar na de 4-1 in de 78e minuut door wederom Misa-Danso was de strijd gelopen. Beide ploegen scoorden in de slotfase nog een maal, waarbij het Ajax-doelpunt weer door Misa-Danso werd gemaakt: 5-2. Zo bekroonde Ajax een geweldig seizoen met promotie naar de Topklasse.

Tekst: Ajax.nl