‘Ajax wil transfervrije Emanuelson’

Ajax heeft een oude bekende op het oog. De club wil zich voor komend seizoen gaan versterken met Urby Emanuelson. Dat meldt MilanLive. Naast Ajax heeft ook Besiktas interesse in de Nederlander. Emanuelson kan op alle posities aan de linkerflank uit de voeten. Hij heeft bij AC Milan geen nieuw contract gekregen en is daardoor transfervrij.

Emanuelson debuteerde bij Ajax in het profvoetbal en in totaal speelde hij 172 competitiewedstrijden voor Ajax. Begin 2011 verhuisde hij naar AC Milan en bij de Italiaanse grootmacht staat de teller momenteel op 75 competitiewedstrijden. Inclusief andere competities staat de teller op 105 officiële wedstrijden voor i Rossoneri.

In Italië wist Emanuelson nooit echt indruk te maken op de critici, maar voor Ajax kan de 27-jarige linkspoot van waarde zijn met zijn ervaring. Trainer Frank de Boer wil door het vertrek van Niklas Moisander en mogelijk ook Siem de Jong een ervaren speler aan zijn selectie toevoegen.

Tekst: o.a Voetbalzone

Related posts