‘Ajax scout toptalent en versterkt zich mogelijk met tweede Pool’

Ajax versterkte zich met Arkadiusz Milik en voegt mogelijk een tweede Pool aan de selectie toe. Volgens Fakt houden scouts van de regerend landskampioen de verrichtingen van Filip Jagiello al maanden in de gaten en Ajax zou de zestienjarige middenvelder hebben aangeboden om bij Jong Ajax aan te sluiten.

Jagiello zou in de Jupiler League moeten rijpen om vervolgens de stap te maken naar het eerste elftal. Ajax bekeek de aanvoerder van Polen Onder-17 tijdens het Ciechanowie Toernooi en tijdens de kwalificatiereeks voor het EK Onder-17 in Malta. Jagiello, die bij Zaglebie Lubin nog tot volgend jaar zomer onder contract staat, kreeg vorig jaar nog een aanbieding van Juventus.

Ook Manchester City en Manchester United toonden destijds belangstelling. “Ik heb Lubin veel te danken en wil iets terug doen voor de club. Ik wil in de Ekstraklasa spelen en ga op mijn achttiende pas over een transfer nadenken”, zei het talent vorig jaar. Nu zou hij wel openstaan voor een vertrek bij Zaglebie Lubin. Jagiello kwam afgelopen seizoen tot slechts 47 speelminuten in de competitie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts