Milik: ‘Vergelijkbaar met Lewandowski, maar hij is natuurlijk beter’

Arkadiusz Milik vormt donderdag samen met Robert Lewandowski het aanvalskoppel van Polen tijdens de oefenwedstrijd tegen Litouwen. De nieuwe Ajax-spits wordt vaak vergeleken met de topschutter van Borussia Dortmund.

“We hebben een vergelijkbare stijl, maar Robert is natuurlijk beter. We trainen samen en ik probeer van hem te leren. Ik ben misschien niet zijn voorbeeld, maar ik steek wel wat van hem op”, aldus Milik in gesprek met Przeglad Sportowy.

Voor Milik wordt de wedstrijd tegen Litouwen zijn negende interland, waarin hij zijn tweede treffer voor de nationale ploeg wil scoren. “Ik heb al met Lewandowski samengespeeld tegen San Marino, Engeland en Ierland. De wedstrijd tegen San Marino kwam alleen te vroeg voor mij, ik was er nog niet klaar voor. Ik speelde niet bij Bayer Leverkusen en had dus geen ritme. Nu ben ik beter geworden, heb ik mezelf kunnen ontwikkelen.”

Tekst: Soccernews

Related posts