Ajax start seizoen 2014-2015 met thuiswedstrijd tegen Vitesse

Seizoen 2014/’15 begint voor Ajax met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB deze middag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen vanmiddag besproken zijn.

Doordat er in de zomer van 2015 geen EK of WK voor A-teams is, begint de competitie het volgende seizoen een weekeinde later dan seizoen 2013/’14. De KNVB houdt wel rekening met een mogelijke kwalificatie van Jong Oranje voor het EK 021 in Tsjechië van 17 t/m 30 juni 2015 door de competities uiterlijk twee weken voorafgaand daaraan te laten aflopen. Dat betekent dat de laatste wedstrijd in de play-offs zondag 31 mei 2015 is.

Na aftrek van de weekeinden in de winterstop en na aftrek van de weekeinden van de play-offs zijn er 33 weekeinden beschikbaar voor de 34 speelronden in de Eredivisie en de 38 speelronden in de Jupiler League. Daardoor kent de Eredivisie één midweekse speelronde op 3, 4 en 5 februari 2015. Voor de Jupiler League betekent dit dat er vijf dubbele speelweekeinden zijn waarbij de clubs zowel vrijdag als maandag een wedstrijd spelen. De betreffende maandagen zijn 25 augustus, 1 december, 9 februari, 16 maart en 6 april. Deze laatste maandag is Paasmaandag en de wedstrijden zullen 14.30 uur aanvangen.

In het nieuwe seizoen vinden er twee kleine veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten. Klik hier voor het volledige conceptprogramma seizoen 2014/’15.

Tekst: KNVB

Related posts