‘Natuurlijk wil ik vertrekken, mijn situatie bij Ajax is onhoudbaar geworden’

Tobias Sana werd in de zomer van 2012 door Ajax overgenomen van IFK Göteborg en maakte tijdens zijn eerste weken in de Eredivisie een uitstekende indruk. De vleugelspits verloor echter al gauw zijn basisplaats en kwam tijdens het afgelopen seizoen niet verder dan vier competitiewedstrijden.

Slechts eenmaal mocht de 24-jarige Zweed van trainer Frank de Boer de negentig minuten volmaken en voor Sana is de maat vol; in de Zweedse media laat de aanvaller, die nog een jaar onder contract staat bij Ajax, weten dat hij op zoek wil naar een nieuwe club. “Natuurlijk wil ik vertrekken, mijn situatie is onhoudbaar geworden”, vertelt Sana aan Expressen.

De buitenspeler heeft wel begrip voor De Boer, die vaak voor Lasse Schöne opteerde als rechtsbuiten. “De coach heeft zijn keuze gemaakt en ik kan hem niets kwalijk nemen, we zijn opnieuw kampioen geworden.” Sana heeft echter het idee dat er voor hem geen plaats meer is bij Ajax. “Ik ben hier een betere voetballer geworden, maar ik heb wedstrijden nodig. Ik wil voor publiek spelen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts