Koers Ajax naar recordhoogte na aankondiging Van der Sar (Incl video)

Bezitters van aandelen Ajax keken vanochtend mogelijk verlekkerd naar de koersen. Na de aankondiging van ‘big news’ door Ajax-directeur Edwin van der Sar gisteravond opende koers vandaag op een nieuw record in jaren.

Na de aankondiging werd er uiteraard meteen gespeculeerd over nieuwe hoofdsponsoren en topaankopen. ‘En ook op de beursvloer werd er aan van alles gedacht’, zegt financieel journalist van RTL Z Erik Rezelman. ‘Het aandeel was vanochtend tien euro waard, een stijging van acht procent.’

Het bleek uiteindelijk te gaan om de presentatie van de nieuwe shirts van volgend seizoen en het aandeel verloor even na negen uur meteen zeventig cent in waarde. ‘Een directeur van een beursgenoteerd fonds zou dit nooit doen als het echt groot nieuws in, het was een commercieel lokkertje. Het was wel interessant, dit zie je echt nergens. het is natuurlijk totaal amateuristisch. Je zou de aandelen maar hebben gekocht op tien euro, ze zijn nu weer €9,30. Dan pak je toch verlies.’Tekst: AT5

Related posts