Voormalig Ajacied Aras Özbiliz scheurt voor derde keer in carrière kruisband af

Spartak Moskou kan ongeveer zes maanden niet beschikken over Aras Özbiliz. De voormalig Ajacied liep zondagavond in het Zwitserse Sion in de oefenwedstrijd tegen Algerije (3-1 verlies) een knieblessure op en moest zich na 27 minuten laten vervangen.

De 24-jarige aanvaller reisde na de wedstrijd direct door naar Amsterdam en daar is maandag in een ziekenhuis vastgesteld dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. Özbiliz liep deze kwetsuur twee keer eerder op, melden media uit Armenië en Rusland maandagavond. De zeventienvoudig international kwam afgelopen seizoen tot vijf doelpunten in 29 competitiewedstrijden voor Spartak.

Eerder kwam Özbiliz uit voor Kuban Krasnodar en Ajax. In dienst van Ajax stokte de teller op twee treffers in 24 duels in de Eredivisie. In 2010 werd hij bij de Ajacieden verkozen tot Talent van het Jaar. Özbiliz werd in april nog in verband gebracht met Manchester United.

Tekst: Voetbalzone

Related posts