Van der Gijp verkiest Cruijff boven Van Gaal

Als voetbalanalist René van der Gijp wordt gevraagd te kiezen tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff twijfelt hij geen moment. Hij zou kiezen voor de legendarische nummer veertien. “Cruijff vind ik echt een sieraad voor de sport”, aldus de oud-international.

“Het is weinigen gegeven dat je én een grote speler én een grote trainer bent en ook nog heel aanraakbaar bent gebleven”, geeft hij aan tegenover Veronica Magazine. “Tegenwoordig zitten ze allemaal onder de plakplaatjes of hebben ze van die gekke kuiven. Van Gaal is bijvoorbeeld voortdurend op zoek naar waardering. Vermoeiend.”

Daarnaast moest hij van het blad een keuze maken uit Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart. Ook die vraag was voor hem niet moeilijk. “Dan kies ik voor Sneijder”, zegt hij stellig. “Van der Vaart heeft zo’n dramatisch seizoen achter de rug, zowel sportief als privé. Hij voetbalde tegen degradatie met HSV en over zijn privéleven las je alleen maar gezeik.” Van der Gijp gaf daarbij wel aan dat hij het allebei mooie spelers vindt. ‘De afgelopen tien jaar waren het toch wel de paradepaardjes van het Nederlandse voetbal.”

En als de oud-speler moest kiezen uit Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, zou hij kiezen voor de Argentijn. “Hij is de beste voetballer die ik ooit heb gezien. “Messi voetbalt alsof hij met z’n vriendjes op een trapveldje is. Zo mooi. Ronaldo is zich veel meer bewust van het feit dat de hele wereld toekijkt. Daar gedraagt hij zich ook naar”, aldus Van der Gijp.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts