Stam en Ulderink tekenen contract

Dat Jaap Stam en Andries Ulderink de nieuwe trainers van Jong Ajax worden, was al even bekend. Deze maandagmiddag hebben de mannen de bijbehorende handtekening onder hun contracten gezet. ,,We willen de talenten klaarstomen voor het eerste”, delen Stam en Ulderink de ambitie die hoort bij de job.

Andries Ulderink komt uit Zwolle, Jaap Stam uit Kampen, hemelsbreed ongeveer veertien kilometer van elkaar, maar de twee kennen elkaar desondanks slechts als tegenstander. ,,Ik bij Go Ahead en Jaap bij Zwolle”, vertelt Ulderink, die de afgelopen tijd als scout bij Ajax actief was. ,,We zijn elkaar wel een aantal keer tegengekomen in het voetbal.” Nu gaan ze samen Jong Ajax leiden, op basis van gelijkwaardigheid: ,,We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over hoe we tegen voetbal aankijken. We gaan deze klus echt samen doen, al heb ik het diploma en draag ik de eindverantwoordelijkheid.”

Over een jaar heeft Stam zelf ook het diploma in bezit. Komend seizoen gaat de voormalig topverdediger namelijk op cursus bij de KNVB en is zijn stageplek dezelfde als zijn werkplek. ,,Ik heb altijd uitgesproken dat ik de ambitie heb om hoofdtrainer te worden. Ik ben vier jaar de vaste assistent bij PEC Zwolle geweest en deed daar ook de beloftes. De laatste tijd was ik assistant and defensive coach bij Ajax. Maar ik wil altijd hoger en kan nu stappen in mijn ontwikkeling maken.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts