Ajax blijft ‘Nigeriaanse Cristiano Ronaldo’ nog altijd goed in de gaten houden

Ajax houdt Moses Daddy Simon nauwgezet in de gaten. De achttienjarige Nigeriaan was in de zomer van 2013 op proef in Amsterdam, maar Ajax besloot de jongeling destijds geen contract aan te bieden. Simon verhuisde naar AS Trencín, een satellietclub van Ajax. Daar doet de nieuwe Cristiano Ronaldo, zoals hij in zijn eigen land genoemd wordt, het uistekend.

Bij Trencín speelde hij veertien wedstrijden en dat deed hij prima, met zes doelpunten en zeven assists. “Hij is pas achttien jaar en zijn statistieken zijn hartstikke goed. Ik zeg niet dat hij naar Ajax komt, maar hopelijk blijft hij nog een jaar bij AS Trencín. Dan kijken we vervolgens hoe hij er voor staat”, aldus directeur Marc Overmars van Ajax tegen Voetbal International.

Simon is speler van Nigeria Onder-20. In januari verhuisde hij naar Slowakije en hij tekende een driejarig contract bij de club van Tscheu La Ling. Dat Ajax hem vorig jaar niet vastlegde, had ook te maken met Lesly de Sa. Men wilde de ontwikkeling van de zelfopgeleide speler niet in de weg staan.


Simon Moses Daddy scoort de 3-0 voor Ajax in de oefenwedstrijd voorafgaand aan afgelopen seizoen tegen De Graafschap


Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere berichten:
24-07-2013: Ajax biedt Moses Daddy geen contract aan
10-07-2013: VI: ‘Moses Daddy arriveert deze week met contract bij Ajax’
03-06-2013: Moses Daddy is 18 en kan nu naar Ajax
11-05-2013: Overmars bevestigt: ‘We hebben afspraken met Moses
10-05-2013: ‘Ajax troeft FC Twente af en legt ‘Nigeriaanse Cristiano Ronaldo’ vast’

Related posts