Moggi: ‘Ik adviseerde Ibrahimovic om ruzie te maken met Van der Vaart’

Luciano Moggi heeft naar eigen zeggen een grote rol gespeeld in de transfer van Zlatan Ibrahimovic van Ajax naar Juventus. De voormalig topbestuurder van de Turijnse club claimt dat hij de aanvaller destijds aanraadde om ‘oorlog’ te zoeken met de Oranje-international. Ibrahimovic en Van der Vaart hadden het in augustus 2004, na een oefeninterland tussen Nederland en Zweden, flink met elkaar aan de stok.

Van der Vaart beschuldigde Ibrahimovic ervan dat hij hem opzettelijk had geblesseerd. De aanvaller kon zijn oren niet geloven en maakte toenmalig Ajax-directeur Leo Beenhakker, die de twee juist weer bij elkaar wilde brengen, duidelijk dat hij niet meer meer met de Nederlander in een elftal wilde spelen. Onder toeziend oog van de geblesseerde Van der Vaart maakte Ibrahimovic niet veel later een wereldgoal tegen NAC Breda. In de slotfase van de transfermarkt vertrok hij naar Juventus.

“Ajax wilde hem niet laten gaan”, memoreert Moggi. “Ik was misschien niet helemaal politiek correct, maar ik heb hem destijds geadviseerd om een oorlog te starten met Van der Vaart. Ik heb zelf spelers altijd laten gaan, als ze me daarom vroegen. Als ik nog bij Juventus had gezeten, was Zlatan er nu ook nog geweest.” Moggi manipuleerde echter wedstrijden van Juventus en andere clubs, het zogenaamde Calciopoli-schandaal, en werd jarenlang verbannen uit de voetbalwereld. Juventus werd teruggezet naar de Serie B.

Tekst: Voetbalzone

Related posts