Van Gaal: ‘Het was een emotionele en indrukwekkende ochtend’

Bondscoach Louis van Gaal heeft de namen van de 23 spelers die met hem meegaan naar het WK in Brazilië bekendgemaakt. Zes spelers kregen slecht nieuws van de oefenmeester van Oranje: Patrick van Aanholt, Jeroen Zoet, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Karim Rekik en Quincy Promes. Aan de NOS geeft de keuzeheer tekst en uitleg.

“Het was een emotionele en indrukwekkende ochtend”, begint Van Gaal zijn verhaal. “Vanmorgen heb ik de zes spelers allen persoonlijk gesproken. Ik ben heel tevreden over de inzet van de betrokkenen en trots op alle geleverde inspanningen.”

De meest opvallende afwezige in de selectie is Van Aanholt. De door Chelsea aan Vitesse verhuurde verdediger leek zeker van een plek bij de beste 23, maar Terence Kongolo van feyenoord kreeg de voorkeur van bondscoach Van Gaal.

Tekst: Voetbalzone

Related posts