Verhuizing supportershome Ajax nog niet rond

De verhuizing van het Ajax-supportershome naar de parkeergarage aan de zuidkant van de Arena lijkt toch nog niet helemaal rond.

Vorige week oordeelde de rechter dat het home van de noord-, naar de zuidkant van het stadion mag verkassen. Een ondernemer, die twee horecapanden aan de Arena Boulevard heeft, is fel tegenstander van deze verhuizing.

En deze ondernemer stapt nu naar de Raad van State, tenzij de gemeente en de Arena bereid zijn concessies te doen op wat hij discriminerende regelgeving vindt, zo meldt het NRC vrijdag. De ondernemer moet namelijk rond wedstrijden van Ajax zijn panden sluiten, een beperking die niet geldt voor het supportershome.

Zowel Ajax als de gemeente wil graag dat het supportershome verhuist. De gemeente hoopt dat de verhuizing de veiligheid tegemoet komt omdat uit- en thuissupporters zo beter gescheiden kunnen worden.

Tekst: AT5

Related posts