Hoesen vertrekt zonder kater: ‘Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax’

Ajax neemt Richairo Zivkovic over van FC Groningen en Danny Hoesen bewandelt de omgekeerde weg. De aanvaller werd in het afgelopen seizoen al verhuurd aan het Griekse PAOK Saloniki en trekt de deur van de Amsterdam ArenA nu definitief achter zich dicht. Woensdag werd bekend dat Hoesen een vierjarig contract heeft getekend bij Groningen, dat naar verluidt een paar ton betaalt.

De Limburger was na het vertrek van Zivkovic direct de eerste keus voor Groningen en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax”, laat de aanvaller weten aan Ajax Showtime. “Ik heb genoten van de vele mooie wedstrijden en de kampioenschappen. Verder wil ik de fans bedanken, die mij altijd gesteund hebben en altijd voor mij zongen. Jullie waren geweldig!”

In totaal speelde de 23-jarige Hoesen 44 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en hij maakte daarin dertien doelpunten: zijn bekendste in de Champions League-zege op Barcelona. Zijn debuut maakte hij in 2012 in het Champions League-duel met Real Madrid. In het verleden stond Hoesen onder contract bij Fortuna Sittard en Fulham en speelde hij op huurbasis bij het Finse HJK Helsinki.

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts