Viergever: ‘Niet bang voor concurrentie’

Nick Viergever tekende vorige week zaterdag een 4-jarig contract bij Ajax. De verdediger hoopt een basisplaats te veroveren en kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Viergever (24) speelde vier jaar voor AZ. Volgend seizoen komt hij met Ajax uit in de Champions League. “Ik moet het allemaal nog even laten bezinken. Eerder heb ik een paar wedstrijden van Ajax in het stadion gezien, tegen Real Madrid en Manchester City bijvoorbeeld. Vond ik elke keer een belevenis”, zegt de centrale verdediger tegen Voetbal International.

Motivatie
“Ik krijg in principe te maken met Stefano Denswil en Niklas Moisander. Je moet nooit bang voor zijn voor een concurrentiestrijd. De sterkste speelt. Bij AZ was ik zeker van mijn plek, straks moet ik me eerst opnieuw waarmaken. Nou, dit wilde ik toch? Een hoger niveau, meer druk… Dat zorgt bij mij alleen maar voor extra motivatie”, aldus Viergever.

De voormalig speler van Sparta Rotterdam was toe aan een nieuwe stap. “Twee jaar geleden ging ik mee in de flow, ik speelde op de toppen van mijn kunnen. Daarna zat ik even minder prettig in mijn vel. Dit seizoen ben ik eigenlijk heel stabiel geweest. Het aanvoerderschap is ook goed voor me geweest. Ik begon moeizaam.”

Oranje
“Er waren wat strubbelingen over mijn rol in de selectie. Ik wilde aanvankelijk graag voor de linksbackplaats gaan, ook met het oog op het Nederlands elftal. Dat werd geen groot succes. Vervolgens heb ik het prima opgepakt. Ik kreeg veel vertrouwen van Dick Advocaat. Ik had een enorme drive om mezelf week in, week uit te laten zien en een transfer af te dwingen”, aldus de mandekker.

“De druk is hoger bij Ajax, ik moet me aanpassen. Is allemaal logisch. Maar ik begin volgende maand vol vertrouwen aan de voorbereiding. En misschien komt op den duur Oranje weer iets dichterbij. De bondscoach weet ook beter wat hij aan je heeft als je een tijdlang goed presteert op het hoogste podium”, besluit de aanwinst van Ajax.

Tekst: Goal

Related posts