Mous mist beslissingswedstrijd A1: ‘Gaat om grotere plaatje’

Xavier Mous zal woensdagavond de beslissingswedstrijd van Ajax A1 tegen PSV A1 noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De keeper is niet geschorst of geblesseerd, maar krijgt van zijn club verplicht rust opgelegd. ‘Jammer’, vindt Mous, die er ook wel begrip voor heeft.

‘Helaas ga ik zelf niet spelen in verband met de hoeveelheid rust die ik moet krijgen richting volgend seizoen’, laat Mous woensdagochtend weten aan zijn volgers op Twitter. Op de vraag of de goalie dat niet jammer vindt is hij eerlijk én realistisch: ‘Het is jammer, maar het gaat om het grotere plaatje!’, klinkt het volwassen.

Behalve Mous zullen vanavond ook topscorers Anwar El-Ghazi en Queensy Menig niet in actie komen vanwege de verplichte rust. Voor Elton Acolatse en Danny Bakker geldt hetzelfde. Donny van de Beek viel dinsdagmiddag geblesseerd uit tijdens de training, zijn meespelen is nog onzeker.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts