Danny Hoesen vertrekt definitief naar FC Groningen

Ajax en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Danny Hoesen, zo meldt Ajax op de officiële website. De overgang is per 1 juli 2014, de spits stond nog tot en met 30 juni 2015 onder contract bij Ajax.

Hoesen werd op 15 januari 1991 geboren in Heerlen. De aanvaller maakte op 3 oktober 2012 zijn debuut in het eerste elftal in de UEFA Champions League wedstrijd Ajax – Real Madrid (1-4). In totaal speelde hij 44 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin dertien doelpunten.

De Limburger werd met Ajax in 2013 kampioen en won in dat jaar tevens de Johan Cruijff Schaal. Hij had ook een bijdrage aan het behalen van de landstitel van 2014. Sinds de winterstop van het seizoen 2013-2014 werd Hoesen voor een half jaar verhuurd aan het Griekse PAOK Saloniki.

“Ik ben op een leeftijd aanbeland dat ik veel wedstrijden moet gaan spelen om me verder te ontwikkelen. Bij Ajax zou het gezien het groot aantal beschikbare spelers een moeilijk verhaal worden. Ik wilde niet langer op mijn kans wachten en daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooie, nieuwe club”, aldus Hoesen op de site van zijn nieuwe werkgever.

Tekst: Ajax.nl

Related posts