Ajax A1 kampioen van Nederland! (Incl. video)

De beslissingswedstrijd om de landstitel tussen Ajax A1 en psv A1 werd er uiteindelijk een met alles erop en eraan. Doelpunten, strijd, emoties en tal van spannende momenten hielden het volgepakte en sportpark Panhuis in Veenendaal een avond lang in de greep. Met het 2-2-gelijkspel stelden de Ajacieden het landskampioenschap veilig.

,,Het was een fantastische wedstrijd, een heel bijzondere avond’’, vervolgde Trustfull in het feestgedruis. Met de feestvierende spelers hadden ook Ajax-fans bezit genomen van het hoofdveld van gastheer DOVO. Ondanks de spanning van een kampioenswedstrijd, was er vooraf ook ontspanning bij zijn Ajacieden, had Trustfull gemerkt. ,,Links en rechts werd opgemerkt dat het ons ‘samengeraapte zootje’ vanavond toch niet zou lukken kampioen te worden’’, merkte de trainer fijntjes op. Tal van basisklanten, vooral de Ajacieden die volgend seizoen overstappen naar Jong Ajax, werd rust gegund.

Om de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet in gevaar te laten komen, kwamen vaste A1-spelers als Queensy Menig, Anwar El Ghazi, Elton Acolatse, Danny Bakker en Xavier Mous niet in actie. Ze werden uitstekend vervangen door hongerige vervangers, veelal jonge talenten die volgend seizoen in Ajax’ vlaggenschip zullen spelen. Alleen Mirani en Van Bruggen speelden het kampioensduel mee én maken promotie naar Jong Ajax. Dat de Ajacieden afrekenden met de veelal oudere en fysiek sterkerere Eindhovenaren was op zich al een prestatie op zich.

Scoreverloop:
3. Wouters 0-1, 11. Dilrosun 1-1, 22. Mirani 2-1, 25. Sanoh 2-2.

Opstelling Ajax A1, in de beslissingswedstrijd tegen psv A1
Groothuizen; Sno (66. Dankerlui), Van Bruggen, Mirani, Lartey-Sanhieze; El Mahdioui (70. Bruijn), Van de Beek (90. Efmorfidis), Nouri (93. Vissers); Dilrosun, El Idrissi en Dekker (115. El Azouzi).Bron: Ajax.nl

Related posts