Van der Hoorn heeft geen spijt: ‘Wil als basisspeler een kampioenschap beleven’

Ajax nam vorig jaar afscheid van Toby Alderweireld en haalde Mike van der Hoorn binnen als beoogde opvolger. De van FC Utrecht overgekomen verdediger kon de verwachtingen in zijn eerste jaar echter niet waarmaken: hij verloor niet alleen de concurrentiestrijd van Joël Veltman, maar ook van Stefano Denswil. Frank de Boer liet Van der Hoorn maar drie keer meedoen in de competitie.

De 21-jarige mandekker wordt door velen al gezien als een miskoop. “Het is allemaal wat anders gelopen dan ik had gehoopt, zo eerlijk moet ik zijn”, verzucht Van der Hoorn in gesprek met Voetbal International. Hij vindt het echter niet zo vreemd dat hij achter Veltman en Denswil kwam te staan in de pikorde. Van der Hoorn merkt op dat het niveau bij Ajax veel hoger ligt dan bij Utrecht en dat hij een enorme omschakeling moest maken.

Hij speelde zijn wedstrijden vooral bij Jong Ajax, op de maandagavond, maar bleef altijd positief. “Er werd van alles over me geschreven, maar daar heb ik me nooit door laten leiden”, zegt Van der Hoorn. “Toen het goed ging, hoefde ik niet zo nodig in de aandacht te staan, en nu het minder ging, vond ik het ook wel best. Voor mij was het belangrijkste dat ik bij Ajax mezelf zou ontwikkelen, beter zou worden.” En dat is volgens Van der Hoorn gelukt.

“Ik ben nu dan ook echt niet somber of chagrijnig, en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Ajax”, benadrukt Van der Hoorn, die zegt dat hij over het aantal speelminuten moeilijk tevreden kan zijn, maar dat hij niet zo negatief is als hij kijkt naar zijn ontwikkeling. Aan opgeven denkt hij dan ook geen seconde: “Dit jaar heb ik meegemaakt hoe het is kampioen te worden. Dat smaakt naar meer, dat wil ik als basisspeler beleven.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts