Van den Heiligenberg mogelijk naar het buitenland

Claudia van den Heiligenberg heeft in het Leidsch Dagblad uitgehaald naar de oprichters van de BeNe League. Ook gaf ze aan de opties van een buitenlandse club te bekijken. “Volgende week ga ik kijken bij een buitenlandse club om te ervaren hoe het er daar aan toe gaat.”

In het Leidsch Dagblad haalde Van den Heiligenberg uit naar de oprichters van de BeNe League. Ze vindt dat het niveau van de competitie omlaag is gegaan. “Ik denk dat we niet de juiste weg zijn ingeslagen met de start van de BeNe League. Het gaat bergafwaarts met de Nederlandse vrouwencompetitie. Misschien moet ik het juist positief benaderen, hoor, maar de competitie is kwalitatief niet omhoog gegaan. Te veel Belgische clubs zitten onder het vereiste niveau. Clubs van dat niveau hebben we ook in Nederland zelf. Alleen Standard Luik is echt een toegevoegde waarde gebleken.”

Het oprichten van een eredivisie voor vrouwen is volgens Van den Heiligenberg een goede zet geweest, maar inmiddels constateert ze een dalende lijn. “Als je kijkt naar het niveau van de competities in de landen om ons heen, dan ligt dat veel hoger. We zijn nu niet veel verder dan in de beginfase van het vrouwenvoetbal. Het moet wat sponsors betreft ook stabieler worden.”

De 29-jarige aanvalster is van plan haar voetbalcarrière voort te zetten in het buitenland. “Ik ben de opties aan het bekijken en zit nu vol in de fase dat ik met clubs in gesprek ga. Volgende week ga ik kijken bij een buitenlandse club om te ervaren hoe het er daar aan toe gaat.”

Tekst: Ajaxinside

Related posts