Avontuur Seedorf bij AC Milan lijkt alweer voorbij

Het avontuur van Clarence Seedorf als coach van AC Milan zit er alweer op, de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat hij is ontslagen.

De Amsterdammer werd in januari aangesteld bij de grootmacht in Milaan. Hij wordt opgevolgd door de Italiaan Filippo Inzaghi, met wie Seedorf lange tijd samenspeelde bij de club. De onervaren Seedorf volgde begin dit jaar Massimiliano Allegri op, die na tegenvallende resultaten werd ontslagen.

Onder de Nederlandse trainer waren de prestaties wisselvallig. Zo lukte het de topclub niet om zich te plaatsen voor Europees voetbal. AC Milan kwam uiteindelijk in het eindstand op de achtste plaats uit in de Serie A. De oud-international had een contract tot medio 2016 bij AC Milan, waar hij debuteerde als hoofdcoach.

Tekst: AT5

Related posts