Amateurs Ajax stap dichter bij Topklasse

De zaterdagamateurs van Ajax zijn weer een stap dichter bij een plek in de Topklasse. Het team van Bart Logchies won dinsdagavond op de Toekomst in de eerste halve finale van de play-offs met 6-1 van VV Noordwijk. Zaterdag volgt de return.

Met een 6-1-voorsprong kan Ajax de finale van de play-offs bijna niet meer ontgaan. Er gebeurde ontzettend veel op Sportpark de Toekomst. VV Noordwijk beëindigde het duel met negen man. Bij een stand van 2-1 in het voordeel van Ajax (goals van Dennis Kaars en Kenneth Misa-Danso) kreeg de eerste speler van Noordwijk een rode kaart (neerhalen doorgebroken speler). Na rust liep Ajax via Sergio Cameron uit naar 3-1, vrijwel direct daarna werd een tweede Noordwijk-speler van het veld gestuurd (opstootje). Het duel was toen wel gespeeld: Ajax liep uit naar 6-1 via Kaars, Cameron en Kid Ronday.

De eindstrijd om een plek in de Topklasse staat gepland op zaterdag 7 juni. De andere halve finale gaat tussen Stedeco en Staphorst. Stedeco won dinsdag het eerste deel van dat tweeluik met 3-2. Maar voordat Ajax zich volledig op de finale kan richten, moet er aanstaande zaterdag nog wel definitief worden afgerekend met Noordwijk.

Tekst: Ajax.nl

Related posts