Muric niet zomaar naar Ajax: ‘Dit is niet de juiste manier’

Dinamo Zagreb heeft inmiddels bevestigd dat Robert Muric een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax. De Kroatische topclub benadrukt echter wel dat de Amsterdammers ook een akkoord met de club moeten bereiken. De aanvaller zou namelijk nog ‘gewoon’ een contract hebben bij Zagreb.

“We weten dat hij een akkoord met Ajax heeft bereikt”, zegt Vedran Attias, de persvoorlichter van Dinamo Zagreb, tegenover Ajax Showtime. “Nadat Robert vertelde dat hij bij Ajax ging tekenen, was er wat onofficiële interesse van Ajax. Ajax heeft zich daarna niet meer bij ons gemeld.”

De club is er daarom ook van overtuigd dat Ajax een transfersom moet betalen. “De zaakwaarnemers van Muric proberen hem onder zijn contract met Dinamo Zagreb vandaan te krijgen en zeggen dat hij transfervrij is. Maar Dinamo Zagreb is er zeker van dat Muric niet onder zijn contract uit kan. De Kroatische voetbalbond steunt de club hier in.”

Overigens is de club niet van plan een eventuele transfer van Muric tegen te houden. “Het zou het beste voor de speler zijn als hij een club vindt en weer gaat spelen”, aldus Attias. “Als Muric Dinamo Zagreb wil verlaten, dan is er altijd een manier om dat te regelen. De manier waarop het nu gaat, is niet de juiste manier.”

Tekst: Soccernews

Related posts