Gentenaar: ‘Ik had misschien bij Dortmund moeten blijven, maar Ajax was een topclub’

Hoewel hij in Nijmegen afscheid moest nemen met degradatie, kijkt Dennis Gentenaar terug op een fraaie carrière waarin hij vooral voor NEC uitkwam. De inmiddels gestopte keeper speelde Europees voetbal met zijn club en beleefde later ook avonturen bij Borussia Dortmund en Ajax.

Onder leiding van trainer Johan Neeskens werd Gentenaar de vaste doelman van NEC, terwijl opvolger Mario Been de Nijmegenaren naar de Europa League loodste. De prestaties zorgden ervoor dat ook Gentenaar zich in de kijker kon spelen bij andere clubs en in 2005 naar Borussia verkaste. “Er was veel belangstelling en toen Dortmund kwam, hoefde ik niet lang na te denken”, vertelt hij aan Omroep Gelderland.

“Daarna ging ik naar Ajax. Achteraf had ik misschien bij Dortmund moeten blijven, maar het was nog niet de topclub van nu. Ajax was dat wel. Alleen jammer dat we net geen kampioen werden en de voorronde van de Champions League niet door wisten te komen”, vervolgt Gentenaar, die ervan baalt dat NEC in zijn laatste seizoen als professional gedegradeerd is. “Maar toch overheersen nu de mooie momenten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts