Ajax Online Academy nu ook voor spelers

Wie wil trainen volgens de Ajax-filosofie hoeft niet per se zelf in de roemrijke jeugdopleiding te zitten. Via de Ajax Online Academy (AOA) kan je bij je eigen club volgens deze beroemde filosofie beter worden.

AOA is een online voetbalprogramma voor clubs, trainers en vanaf nu ook voor spelers. Het systeem is gevuld met trainingen en meer dan 700 oefeningen, volgens de complete leerlijn van Ajax. De beroemde jeugdopleiding van Ajax is geen geheim en elke club kan volgens deze wijze trainen. Dit biedt clubs structuur in de jeugdopleiding.

Ajax Online Academy groeit nog steeds. Inmiddels zijn al meer dan 150 clubs in onder andere Azië, Amerika en Europa aangesloten bij het online voetbalprogramma. Ook kent AOA veel individuele gebruikers.

Bovendien is AOA ook zakelijk interessant. De afgelopen tijd is er onder andere samengewerkt met Nivea. Op initiatief van Nivea Polen is het ‘Nivea Ajax project’ georganiseerd waarbij 100 geselecteerde Poolse clubs een aantal dagen training hebben gehad van Ajax-trainers en anderhalf jaar toegang tot de Ajax Online Academy met als doel meer naamsbekendheid te genereren. Volgens Eddie van Schaick, Ajax Youth Academy Consultant, was dit project de juiste mogelijkheid om Poolse jeugdtrainers op te leiden volgens de Ajax-filosofie.

AOA is continu bezig haar programma te evalueren en waar nodig verbeterpunten toe te passen. Op dit moment zijn de belangrijkste innovaties: een uitgebreid spelervolgsysteem waar testen en wedstrijdbeoordelingen ingepland en ingedeeld kunnen worden, de keepersmodule die ontwikkeld is door Carlo L’Ami (hoofd keeperstrainer van Ajax) en de spelers tool, een online tool voor kinderen die alle Ajax-technieken in verschillende stappen thuis willen oefenen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts