Vertonghen: ‘De Boer is een goede trainer, maar er zijn meer goede trainers’

Tottenham Hotspur gaf voorafgaand aan vorig seizoen bakken met geld uit, maar het lukte the Spurs niet om plaatsing voor de Champions League af te dwingen. Er wordt gesproken van een vertrek van een aantal van de belangrijke spelers, zoals Hugo Lloris, Christian Eriksen en Jan Vertonghen. Laatstgenoemde is echter niet van plan om te gaan.

“Ik geef toe dat het als ploeg en individueel iets minder ging dan verwacht, maar ik geloof nog steeds in Tottenham. Ik ben er super tevreden”, zegt Vertonghen in gesprek met Voetbalkrant. Een transfer is niet aan de orde voor Vertonghen: hij wil met Tottenham Hotspur voor het hoogste gaan. “Ik zit goed waar ik zit.”

“Iedereen zegt dat het afgelopen seizoen voor mij wat minder ging, maar ik heb toch 35 wedstrijden gespeeld. Enkel de laatste twee tot drie maanden was het minder door blessures. Maar de buitenwereld oordeelt al snel dat het een mislukt seizoen was. Dat is een verkeerde beeldvorming.” Met het WK voor de deur is het voor Vertonghen sowieso niet het juiste moment om over een transfer te praten. “In mijn hoofd zit enkel het WK, geen transfer.”

In gesprek met Sky Sports bezigt Vertonghen dezelfde woorden. “Ik heb nog een contract en ik ben gelukkig. Het maakt voor mij dan ook niet uit wie de nieuwe manager wordt. Frank de Boer is een goede manager, maar er zijn meer goede managers. De voorzitter zal een goede beslissing maken.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts