Huawei legt gratis wifinetwerk aan in Amsterdam Arena

Huawei en Ajax hebben bekendgemaakt dat zij een sponsorovereenkomst zijn aangegaan. Huawei legt een wifinetwerk aan in het stadion, dat door alle bezoekers van voetbalwedstrijden gratis kan worden gebruikt.

Bezoekers van thuiswedstrijden van Ajax kunnen er gebruik van maken. Ajax ziet mogelijkheden om de ‘beleving van de fans’ via het gratis wifinetwerk te ‘verrijken’, wat waarschijnlijk zal betekenen dat gebruikers van het wifinetwerk reclame op het scherm van hun smartphone te zien krijgen.

Het wifinetwerk moet begin volgend jaar in de lucht zijn. In ruil hiervoor mag Huawei drie jaar lang als officiële Ajax-sponsor door het leven gaan. Het Chinese telecombedrijf zal op veldreclame te zien zijn en ook in andere uitingen van de club.

Huawei timmert aan de weg in Nederland. Onlangs is een Nederlands kantoor geopend en ook vinden steeds meer Huaweitelefoons hun weg naar de Nederlandse winkels.Na Samsung en Apple is Huawei de grootste smartphonemaker van de wereld, maar tot dusver richtte het bedrijf zich voornamelijk op het thuisfront in China.

Tekst: Allaboutphones

Related posts