‘Ajax hoopt Europese top af te troeven in strijd om Roemeens talent’

De pas zestienjarige Cristian Manea heeft de aandacht getrokken van verschillende clubs in Europa, waaronder ook Ajax. De jonge verdediger, die op meerdere plekken achterin uit de voeten kan, weet zich ook in de belangstelling van Arsenal, Internazionale en Udinese. Dat meldt de Italiaanse journalist en ‘transfermarktexpert’ Gianluca Di Marzio.

Manea debuteerde een maand geleden in de Roemeense nationale competitie, in het shirt van Viitorul. In het seizoensslot heeft hij vijf wedstrijden mogen spelen voor de middenmoter. Ajax lijkt net als de andere clubs onder de indruk van het defensieve talent. Manea speelt meestentijds als rechtervleugelverdediger voor Viitorul.

De achterhoedespeler is ook aanvoerder van Roemenië Onder-17. Vijftien jaar geleden trok Ajax al eens een zeer talentvolle verdediger uit Roemenië aan. Cristian Chivu werd toen overgenomen van Universitatea Craiova. Hij groeide uit tot een zeer gewaardeerde schakel in Amsterdam en werd zelfs aanvoerder.

Tekst: Voetbalzone

Related posts