Jeugdopleiding Ajax lijft 8-jarige Rowan Lorist uit Kampen in

Rowan Lorist van voetbalclub Go Ahead Kampen speelt met ingang van het volgend voetbalseizoen in de F1-selectie van Ajax. De achtjarige speler kreeg enige tijd geleden een brief op de mat van de topclub met het verzoek om op een selectiedag te komen.

“We weten zelf niet waar ze hem gespot hebben”, zegt moeder Maaike. “Op die dag kwamen een heleboel jongetjes uit alle windstreken af, maar Rowan bleek goed genoeg om die ronde en ook de daaropvolgende selecties door te komen. Uiteindelijk zijn er van die grote groep twee jongens toegelaten tot de jeugdopleiding van Ajax.”

Rowan zelf vindt het helemaal geweldig: hij is al een tijdje fan van Ajax. Zijn ouders moesten nog wel even aan het idee wennen. “Hij moet drie keer in de week trainen, dus dat is nogal een heen en weer rijden naar Amsterdam”, zegt zijn moeder. “Ach, met wat passen en meten gaat het wel lukken.” Van wie Rowan het talent heeft, weet Maaike ook wel. “Van vader Erik. Die speelde onder meer bij Rohda Raalte, tot hij geblesseerd raakte.”

Tekst: De Stentor

Related posts