‘Ik wil alle opties nalopen: Barcelona, Ajax en andere aanbiedingen’

Bojan Krkic voelt zich weer voetballer na zijn seizoen in dienst van Ajax. Hoewel alle partijen meer van de samenwerking hadden verwacht, kijkt de aanvaller van Barcelona met een positief gevoel terug op de voetbaljaargang in Amsterdam. Of het tot een weerzien komt, weet Bojan niet. De verbintenis met Barcelona loopt nog een seizoen door. Een gesprek met Luis Enrique moet duidelijkheid geven.

“Men zegt dat de Eredivisie van een kwalitatief minder niveau is, maar ik kan zeggen, op basis van mijn ervaringen in het buitenland, dat kampioen worden, waar dan ook, moeilijk is”, claimt Bojan. “Bij Barcelona ben ik altijd als een doelpuntenmachine gezien, op basis van mijn statistieken in de jeugd. In het buitenland heb ik weer leren genieten van een wedstrijd. In Italië heb ik in tactisch opzicht veel opgestoken, met name defensief. Daar had ik anders nooit aan gewerkt.”

“In Nederland heb ik weer als centrumaanvaller gespeeld, de positie waar ik, naar mijn mening, het beste tot mijn recht kom. Ik heb tegen de betere clubs goed gespeeld en voelde me gewaardeerd door de fans. Ik had graag meer gescoord, maar ik stond twee maanden aan de kant toen het begon te lopen bij mij.” Waar speelt Bojan komend seizoen? “Een cruciale beslissing voor mijn loopbaan. Ik wil alle opties nalopen: Barcelona, Ajax of andere aanbiedingen. Ik sluit de deur voor geen enkele club. Ik ben ervan overtuigd dat ik voor Barcelona kan spelen, maar ik weet niet of dat op dit moment wel de juiste keuze zou zijn.”

Luis Enrique, zijn ex-coach bij AS Roma, staat komend seizoen voor de selectie van Barcelona. Hij is de opvolger van Gerardo Martino. “De mening van de trainer is belangrijk, maar ik wil elke week spelen. Ik zoek een plek waar ik mij als voetballer kan ontwikkelen.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts