Cakmak(19) uit Ajax-opleiding naar Turkse top: ‘Maandag wordt een grote dag’

Serhat Cakmak krijgt geen nieuw contract aangeboden en zal daarom vertrekken bij Ajax. De aanvaller komt echter vast wel goed terecht: Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray en Trabzonspor zochten al contact met Cakmak, zo zegt de speler zelf tegen Ajax Showtime.

De negentienjarige Cakmak speelde in het afgelopen seizoen in de A2 van Ajax en weet al waar hij zijn loopbaan zal gaan vervolgen. Dat wordt echter pas maandag bekendgemaakt. “Ik ben vaak gebeld door clubs en ik heb dus ook wel getwijfeld. Uiteindelijk heb ik de beste keuze gemaakt”, denkt Cakmak. “Ik kan al sinds gisteren (donderdag red.) niet meer slapen. Maandag wordt een heel grote dag voor mij. Het is de eerste stap voor mij in mijn voetbalcarrière.”

Naast Cakmak kon ook Samet Bulut naar Istanbul verkassen, maar de spits van Ajax A1 heeft besloten om in Amsterdam te blijven. De aanvaller wenst Cakmak wel veel succes: “Ik vind het heel mooi voor hem. Hij wilde het zelf heel graag en ik wens hem daar heel veel succes.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts