Ajax-aanwinst moet wachten op geliefd rugnummer: ‘Zorgt voor veel aandacht’

Arkadiusz Milik heeft met 99 een wel erg apart favoriet rugnummer. De aanwinst van Ajax zal volgend seizoen echter nog niet met dat nummer op zijn rug spelen, vertelt zaakwaarnemer aan David Pantak

De twintigjarige Milik zou zichzelf in de weg zitten door in zijn eerste seizoen direct met nummer 99 te gaan spelen, denkt Pantak. “Als Milik in zijn eerste seizoen goed presteert, krijgt hij daarna misschien rugnummer 99. Milik krijgt eerst waarschijnlijk een lager rugnummer. Met 99 spelen zorgt alleen maar voor veel aandacht van fans en media, dat is niet goed voor een jonge speler. Hij moet zich gewoon op het voetballen richten.”

Ajax huurt Milik met optie tot koop van Bayer Leverkusen. De Poolse jeugdinternational is de beoogde eerste spits van de landskampioen, gaf technisch directeur Marc Overmars al aan. “Hij kan er direct staan. Hij is twintig jaar en speelt in het Poolse nationale elftal. Hij is ook fysiek sterk. Natuurlijk hebben we met Zivkovic een talent. Alleen die moet je de tijd geven. Het is ook een totaal andere speler. Dat is eigenlijk ook mooi, het vult elkaar goed aan.”

Tekst: Soccernews

Related posts