Jansen: ‘Sportief pistool op je hoofd’

Zaakwaarnemer Rob Jansen was het niet eens met de transfer van Marco van Ginkel naar Chelsea. Ajax wilde Vitesse meer betalen voor de middenvelder.

Van Ginkel verruilde vorig jaar zomer Vitesse voor Chelsea. Beide clubs werken intensief samen. De manier waarop de transfer van Van Ginkel tot stand kwam zinde zijn zaakwaarnemer niet. “Sportief niet, nee. Als Vitesse in handen was geweest van Vitesse, had hij nu bij Ajax gespeeld”, zegt Jansen tegen Voetbal International.

“Je krijgt een sportief pistool op je hoofd. Ajax was bereid meer te betalen dan hun nieuwe beleid toelaat, dus meer dan vijf miljoen euro. Vitesse negeerde ons, we wisten niet eens met wie we moesten praten. Omdat je toch verder moet, kwam er een gesprek bij Chelsea, maar daar was ik niet van onder de indruk”, aldus de agent.

Twee opties
“Wij zeiden: uw track-record met het binnenhalen van spelers op deze leeftijd is dramatisch. Ze zaten ons aan te kijken of we niet goed bij ons hoofd waren. Ze hadden een houding van: het interesseert ons totáál niet wat jullie vinden. Hij komt naar Chelsea, klaar”, verklaart Jansen over de gesprekken met de leiding van Chelsea.

De zaakwaarnemer stelt dat er twee opties waren: Van Ginkel kon zijn contract bij Vitesse uitdienen of toch naar Ajax gaan, waarbij de Amsterdammers een deal zouden sluiten met Chelsea. The Blues konden de middenvelder dan na twee of drie jaar overnemen. “Ajax ging akkoord, Chelsea niet. Ze hadden hem nodig. Kom op, joh. Marco werd onrustig, hij wilde voetballen. Toen ging hij in gesprek met José Mourinho en was het natuurlijk klaar. Het geeft een aardig beeld van de huidige markt”, aldus Jansen.

Zie ook: Eerder bericht

Bron: Goal.com

Related posts