Van Rhijn tot zomer 2018 bij Ajax

Ajax heeft na Davy Klaassen en Joël Veltman ook Ricardo van Rhijn (22) weten te verleiden tot een langer verblijf in Amsterdam. De landskampioen en de rechtsback kwamen op hoofdlijnen tot overeenstemming over een contract tot de zomer van 2018. „Dat klopt”, bevestigt Van Rhijns management Essel Sports desgevraagd.

De bekendmaking van de contractverlenging zal op korte termijn volgen. De advocaten zetten de afspraken op dit moment op papier. Met het laten bijtekenen van de eigen jeugdspelers Veltman, Klaassen, Van Rhijn en wellicht later ook Mickey van der Hart en Stefano Denswil willen directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Frank de Boer een stevige basis leggen voor de toekomst. „Deze jongens weten wat er van een Ajax-speler wordt gevraagd”, zei De Boer al eerder.

Van Rhijn meldde destijds dat uit de aanbieding vertrouwen sprak. „Dat wil ik terugbetalen. Ajax wil graag dat ik verleng en ik wil hier blijven, dus daar komen we uit”, had hij een vooruitziende blik.

Tekst: De Telegraaf

Related posts