Van de Beek en Nouri verliezen met Oranje onder 17 EK-finale van Engeland na penalty’s

Oranje onder 17 is er woensdagavond niet in geslaagd kampioen te worden. Na een overtuigend toernooi voor de jonge Nederlanders trok Engeland uiteindelijk aan het langste eind in de penaltieserie. De reguliere speeltijd eindigde in een 1-1 eindstand, waarna direct strafschoppen genomen werden. De Ajacieden Van de Beek en Nouri stonden in de basis.

In de groepsfase werd Engeland nog met 2-0 verslagen, maar in de finale ging het zeker niet vanzelf. Oranje begon moeizaam en kwam zelfs op achterstand: Dominic Solanke controleerde de bal knap in de kluts en schoot binnen. Pal voor rust maakte Jari Schuurman, op knap aangeven van Steven Bergwijn, gelijk.

Engeland na rust beter
In de tweede helft hadden de Engelsen aanvankelijk de beste kansen, maar Nederland bleef overeind en was in de slotfase zelfs dicht bij de winst. Gescoord werd er echter niet meer en in de penaltyserie ging het alsnog mis. Dani van der Moot en Calvin Verdonk misten, terwijl de Engelsen alle strafschoppen benutten.

Nederland blijft door de nederlaag op twee Europese titels staan: in 2011 en 2012. In 2005 en 2009 ging de finale ook verloren.