Van Basten: ‘Inderdaad raar om bij het Nederlands elftal en Ajax te beginnen’

De trainerscarrière van Marco van Basten kende tien jaar geleden bepaald geen begin in de luwte. De voormalig topvoetballer had nog geen jaar meegelopen als assistent van Jong Ajax-coach John van ’t Schip toen hij in de zomer van 2004 aan de slag ging als bondscoach van het Nederlands elftal.

Nadat de oud-spits Oranje naar het WK van 2006 en Duitsland en twee jaar later naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk leidde, werd hij trainer van zijn voormalig club Ajax. Daar was Van Basten weinig succesvol, en pas drie jaar later ging hij voor zijn volgende avontuur bij sc Heerenveen. Komende zomer volgt de overstap naar AZ en volgens Van Basten steekt zijn loopbaan nu wat logischer in elkaar.

“Het is inderdaad raar om bij het Nederlands elftal en Ajax te beginnen”, geeft de 58-voudig international toe in gesprek met De Telegraaf. “Mijn start verliep vreemd, door toevalligheden. Nu zet ik mijn loopbaan rustiger voort. Ik denk dat dat beter bij mij past dan wat ik in het begin heb gedaan”, geeft Van Basten aan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts