Beslissingsduel Ajax A1 – psv A1 om landstitel op 28 mei in Veenendaal

Het beslissingsduel tussen Ajax A1 en psv A1 om de landstitel wordt op 28 mei in Veenendaal gespeeld. Ajax A1 en psv A1 zijn veroordeeld tot een beslissingswedstrijd omdat beide ploegen in de competitie met eenzelfde aantal punten waren geëindigd. Omdat Ajax een beter doelsaldo heeft (en een beter onderling resultaat) zal de ploeg van trainer Orlando Trustfull ook bij een gelijkspel kampioen zijn. De wedstrijd zal om 18.30 uur gespeeld worden in Veenendaal.

Omdat het doelsaldo bij A-junioren niet bepalend is, moet er volgens de reglementen een beslissingswedstrijd gespeeld worden. De reglementen schrijven ook voor dat het duel op een neutrale locatie gespeeld moet worden. Daarom is gekozen voor het sportpark van DOVO in Veenendaal.

Nouri en Van de Beek
Omdat de titanenstrijd nu is vastgelegd tot 28 mei, betekent dat goed nieuws voor Oranje onder 17 internationals Abdelhak Nouri en Donny van de Beek. Vanwege hun deelname aan het EK 2014 op Malta, waarvan woensdagavond de finale wordt gespeeld, misten zij tot hun eigen teleurstelling de eerdere kampioenswedstrijd van Ajax tegen Groningen. Of het aan het ontbreken van het tweetal lag of niet, Ajax speelde die wedstrijd met 2-2 gelijk waardoor psv op gelijke hoogte kon komen in de competitie. Mét Nouri en Van de Beek kan Trustfull nu als nog op 28 mei de titel binnen halen.

Bron: Omroep Brabant

Related posts