Burgemeester Amsterdam: Ajax – Cambuur voortaan risicowedstrijd

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam merkt duels tussen Ajax en SC Cambuur voortaan aan als risicowedstrijd. Begin maart leidde de ontmoeting in de ArenA tot ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen en de maat is in de ogen van de bestuurder nu vol.

Het gevolg is dat bij een ontmoeting tussen de regerend landskampioen en de Friese club voortaan meer ME’ers op de been zullen zijn. Directe aanleiding daarvoor zijn de vechtpartijen in het centrum van Amsterdam, op 9 maart jongstleden. Supporters van beide clubs zochten elkaar op en moesten door de politie uit elkaar worden gehaald.

Ook rond het stadion van Ajax ging het mis. Sommige ME’ers zagen zich zelfs genoodzaakt om hun dienstwapen te trekken, al werden er geen schoten gelost. Ook mogen fans van Cambuur voortaan alleen nog maar met een buscombi naar de wedstrijd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts