Zonnige afsluiting #4oprijtour

De #4oprijtour is zondagmiddag op het zonovergoten Museumplein in Amsterdam feestelijk afgesloten. Iedereen kon zich tijdens de laatste dag van de tour laten vereeuwigen met Frank de Boer, Sjaak Swart en de vier originele kampioensschalen.

De vier schalen streken na een rondreis van ongeveer drie weken langs verschillende locaties door Nederland neer op het Museumplein. De plek waar Ajax drie jaar geleden na het behalen van de dertigste landstitel – de eerste van de vier achtereenvolgende landstitels onder trainer Frank de Boer – groots was gehuldigd.

Net als toen waren er zondagmiddag veel supporters naar het Museumplein gekomen. Tijdens de afsluiting van de #4oprijtour konden zij op de foto met Mister Ajax Sjaak Swart, Frank de Boer en de vier originele kampioensschalen. Ook waren er allerlei Ajax-gerelateerde activiteiten. Belangstellenden mochten bijvoorbeeld een kijkje nemen in de echte Ajax-spelersbus. Ook stond er een opblaasbaar voetbalveldje, waar de allerkleinsten een potje konden voetballen.

Frank de Boer, nog maar net terug uit Indonesië, poseerde samen met Sjaak Swart veelvuldig voor de camera maar had daar naar eigen zeggen geen enkele moeite mee. ,,Het was hier goed toeven met dit mooie weer. De mensen waren aardig en het is leuk om zoveel supporters te ontmoeten”, aldus de trainer.

Ook Sjaak Swart keek tevreden terug op het evenement: ,,Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen afkwamen op de #4oprijtour. We hebben ook vandaag weer ontzettend veel foto’s gemaakt. De #4oprijtour heeft goede reclame gemaakt voor Ajax.”

Ook Frank de Boer was content: ,,Ik vind de #4oprijtour een goed initiatief. Supporters en belangstellenden krijgen het gevoel nog dichter bij de club te staan doordat ze bijvoorbeeld een kijkje mogen nemen in de spelersbus. Dat draagt bij aan de positieve uitstraling van de club.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts