Stichting Van der Sar valt in de prijzen

Edwin van der Sar won met Ajax de landstitel en de Johan Cruijff Schaal, maar ook buiten het voetbal is de oud-doelman succesvol. Van der Sar richtte in 2011 een stichting op voor mensen met (niet aangeboren) hersenletsel en daar kreeg hij afgelopen weekend de waardering voor.

Zijn Edwin van der Sar Foundation kreeg de Majoor Bosshardt Prijs tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils. De stichting werd opgericht toen Van der Sar in zijn eigen familie te maken kreeg met hersenletsel. De Telegraaf schrijft dat dat één van de voornaamste redenen is dat hij wordt onderscheiden. ‘De jury van de Majoor Bosshardt Prijs is onder de indruk van de persoonlijke ervaring van de Edwin van der Sar Foundation en de wijze waarop die wordt gebruikt om anderen te stimuleren’, valt er te lezen.

Tekst: Ajaxshowtime.com

Related posts